In de buurt van Simplon Hostel

Ontdek Groningen!

Groningen is een bruisende stad in het Noorden van Nederland waar van alles te doen is en veel te beleven valt. Om je op weg te helpen wat je allemaal in de buurt van ons hostel kunt doen hebben we op deze pagina het een en ander verzameld. Dus kijk snel verder wat je allemaal voor leuks kunt beleven!

We wensen je veel plezier! 

DOT

DOT ligt op loopafstand van het Simplon Hostel en is het enige fulldome 3D-koepeltheater in Nederland. In de adembenemende filmzaal worden spectaculaire fulldome shows, live planetarium shows en eigen home-made fulldown Space and Sound getoond. Al deze shows staan garant voor een unieke beleving. Ook biedt de zaal ruimte voor sprekers, symposia, theatervoorstellingen en optredens van bands en DJ’s.

Daarnaast is er een gastrobar met streetfood en resident DJ’s. In het weekend kun je er dansen op 80’s disco en er zijn ook theater- en filmvoorstellingen voor kinderen.

Tijdens de wintermaanden is DOT de grootste kerstbal ter wereld en tijdens de zomermaanden kun je er ook terecht voor het stadsstrand. Kortom: een mooie plek waar de energie van Groningen voelbaar is van alle kanten!

Check de site voor de mogelijkheden

DOT Dome Groningen

VISIT GRONINGEN

Ontdek de leukste concerten, voorstellingen, wandel- en fietsroutes en eettentjes op de website van Visit Groningen!

Bezoek de website

Groninger treinstation simplon hostel

VRIJDAG PRINSENTHEATER

Het Prinsentheater van VRIJDAG is gelegen aan het Noorderplantsoen en is op loopafstand van Simplon Hostel. 

Bij het VRIJDAG Prinsentheater kun je niet alleen theatervoorstellingen bekijken, maar ook theatercursussen volgen en repetitieruimtes boeken. Daarnaast is het mogelijk op de andere locaties van VRIJDAG in het centrum om muziek en beeldende kunst te maken.

Het is laagdrempelig en op cultuurgebied een plek waar veel te beleven is. 

Check de agenda en site voor de mogelijkheden

VRIJDAG Prinsentheater Groningen

STADSSTRAND

Naast DOT ligt het stadsstrand van Groningen. Midden in de stad vind je een plek om heerlijk uit te waaieren, te zonnen en te zwemmen wanneer het Nederlandse weer dit toelaat. Dus ben je in de zomer bij het Simplon Hostel en heb je een snelle duik nodig dan is het stadsstrand de plek om te zijn.

Check hier meer informatie over het stadsstrand

Stadsstrand Groningen

NOORDERPLANTSOEN

Het Noorderplantsoen is een gezellig stadspark waar van alles te beleven valt. Sinds 1971 is het park een rijksmonument en je kunt er terecht voor een mooie wandeling of een hapje en drankje. Ook vindt er jaarlijks in augustus Noorderzon plaats, een drukbezocht kunst en cultuur festival.

Een ander bekend evenement is de plantsoenloop die jaarlijks wordt gehouden op de eerste zaterdag van november. Het Noorderplantsoen is zo geliefd onder Groningers dat Ralf Poelman er in 2007 een lied over heeft geschreven, een lied dat voornamelijk de studenten van Groningen uit hun hoofd kennen!

Check hier de website van het Noorderplantsoen

Noorderplantsoen Groningen

CULTUREEL GRONINGEN

Op cultureel gebied heeft de stad Groningen en de gemeente Groningen veel te bieden. Check de cultuuragenda en de Uitloper om te zien wat er zoal te doen is in de gehele stad. 

Kultuuragenda

Groningen uitloper

Groningen City Simplon Hostel

Volg ons:

Contact

Simplon Hostel
Boterdiep 73-2
9712 LL Groningen

info@simplonhostel.nl
050 313 52 21

Openingstijden:
receptie 24/7 geopend

Fietsverhuur Simplon Hostel:
klik hier voor de voorwaarden

Lees onze huisregels

Onderdeel van

Handelsnaam: Simplon Hostel
KVK-nummer: 02060268
BTW-nummer: 8053.66.544.B01
Algemene voorwaarden